Wolni od glutenu
Autor: Alessio Fasano, Susie Flaherty
Wydawnictwo: Druga Strona
Data wydania: 2016-05-30
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-64190-10-0
Ilość stron: Ilość stron: 430
Wydawnictwo: Druga Strona
Data wydania: 2016-05-30
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-64190-10-0
Ilość stron: Ilość stron: 430
Przełom w życiu bez glutenu – najnowsza wiedza o diagnozowaniu i leczeniu celiakii.
Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie diagnozowania zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, w swojej książce Wolni od glutenu przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. W fachowy, ale przystępny sposób obala mity na temat celiakii, wyjaśnia, czym różni się od nietolerancji glutenu i alergii na pszenicę. Udowadnia, że dieta bezglutenowa może być ratunkiem dla milionów ludzi na całym świecie.
Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie diagnozowania zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, w swojej książce Wolni od glutenu przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. W fachowy, ale przystępny sposób obala mity na temat celiakii, wyjaśnia, czym różni się od nietolerancji glutenu i alergii na pszenicę. Udowadnia, że dieta bezglutenowa może być ratunkiem dla milionów ludzi na całym świecie.
Patroni medialni